شناخت pvc و افزودنیها در صنعت تولید پروفیل

شناخت pvc مهمترین بحق امروز است که اصلی ترین ماده مورد نیاز جهت تولید پروفیل upvc پلی وینیل کلراید (poly vinil choloride) می باشد. که پر مصرف ترین انواع پلیمر در جهان میباشد که از پلیمریزاسیون مونومر وینیل کلراید (vcm) به دست می آید و تقریبا ۸۵٪ از ترکیب پروفیلهای upvc را تشکیل می دهد. […]

شناخت pvc مهمترین بحق امروز است که اصلی ترین ماده مورد نیاز جهت تولید پروفیل upvc پلی وینیل کلراید (poly vinil choloride) می باشد. که پر مصرف ترین انواع پلیمر در جهان میباشد که از پلیمریزاسیون مونومر وینیل کلراید (vcm) به دست می آید و تقریبا ۸۵٪ از ترکیب پروفیلهای upvc را تشکیل می دهد.

ترکیبات pvc

ترکیبی از مشتقات نفت خام و گاز کلر میباشد که طی فرایند پلیمریزاسیون تولید می شود. در این فرایند پیوند دوگانه بین کرین – کربن شکسته میشود و از اتصال مونومرهای وینیل کلراید به یکدیگر pvc تشکیل می شود. این ماده در دو نوع امولسیون و سوسپانسیون تولید میگردد که نوع سوسپانسیون به دو گروه سخت و نرم تقسیم می شود.

نوع سخت دارای kvullue با شاخص وزن مولکولی ۶۷-۶۵ و نوع نرم آن بین ۷۱-۶۸ است . pvc نوع سخت به دلیل میزان کم جذب .معروف است unplassstisized به نوع )Dop( مواد نرم کننده

به عبارتی pvc یک پلاستیک صلب است. که از طریق یک فرایند فشاری و دمایی شکل میگیرد. که از بایداری کمی برخوردار است و در اثر حرارت دیدن رنگ سطح آن تمایل به کشیده شدن به قام فلزی پیدا می کند و چون یک پلیمر ترموپلاست است که دارای ثبات حرارتی کمی میباشد.

بنابراین فراوری آن در دمای بالای ۲۰۰ درجه در مجاورت پایدار کنندههای حرارتی ویژه امکان پذیر است. همچنین به دلایل مختلف لازم است آمیزه هایی از این پلاستیک با افزودنیهای دیگر بهینه شود تا مجموعه مفید به دست آید.

بیشتر بخوانید : مزایا و معایب درب و پنجره‌ UPVC

بررسی فرمولبندی pvc

در مقایسه با پلاستیکهای گرمانرم دیگر متوجه میشویم که pvc نسبت به سایر پلاستیکها از افزودنیهای بیشتری تشکیل شده است. به نحوی که به فرمولاسیون لاستیکها شباهت بیشتری دارد تا فرمولاسیون پلاستیک‌ها علت پیچیدگی و کثرت مواد افزودنی شرکت کننده در آمیزه این پلیمر را در ۳ نکته اساسی میتوان دریافت :

  • جبران ضعفهای pvc به منظور محافظت از آن در برابر انواع تخریب هنگام اختلاط، آمیزه سازی، ذوب، تبدیل الکترود به گرانول
  • تبدیل گرانول به شکل نهایی قطعه
  • رنگ آمیزی پلاستیک و به وجود آوردن آمادگی برای قبول فرایند نهایی

استعداد عجیب در تبدیل به طیف وسیعی از محصولات

نکته مهمی که در ارتباط با pvc باید در نظر داشت انتخاب صحیح نوع و گرید آن است. به این معنی که مصرف کننده باید از صحت نوع pvc مورد نیاز خود که در ۳ گروه گاهی pvc با نماد B را با نماد M نیز نشان می دهند.

(S) و E همان pvc است که دارای نرم کننده میباشند 5 از طریق پلیمریزاسیون سوسپانسیونی و E از طریق پلیمریزاسیون امولسیونی تولید می شود.

نکته دیگر اطمینان از مناسب بودن گرید انتخاب شده با فرایندی که در نظر است پلاستیک با آن شیوه شکل دهی شود. یکی از پارامترهایی که میتواند در این راه کمک کند اطلاع از مقدار kvallue آن است.

از طریق این پارامتر می توان ارتباط ویسکوزیته را با جرم مولکولی استنباط کرد ( kvallue از ۲۰ تا ۸۰ متغیر است ).

به عنوان مثال : ( 70-5 pvc) که این کرید از pvc به شیوه پلیمریزاسیون تعلیقی ساخته شده و دارای k-vallue برابر با ۷۰ می باشد. که جرم مولکولی بالایی دارد و می تواند برای مصارف اکستروژن مورد استفاده قرار گیرد. در حالی که 50 pvc بیانگر آن است که این گرید جرم مولکولی نسبتا کمی دارد و میتواند برای مصارف تزریقی مورد استفاده قرار گیرد.

لازم به ذکر است در بین افزودنیهای PVC بیشترین مقدار مربوط به نرم کننده ها و پس از آن پر کننده ها است و به ترتیب پایدار کننده ها و آنتی UV کمترین مقدار را در فرمولاسیون دارا می باشد.

سوالات متداول

در ادامه چند نمونه سوالات متداول  درباره شناخت PVC و کاربرد آن در صنعت تولید پروفیل‌های UPVC  آماده کرده‌ایم.

PVC چیست و چه تفاوتی با UPVC دارد؟

PVC مخفف پلی‌وینیل کلراید است، یک پلیمر پرکاربرد در صنایع مختلف. UPVC (یا PVC سخت) نسخه‌ای بدون پلاستیک‌ساز از PVC است که مقاومت بیشتری در برابر ضربه، حرارت و تغییر شکل دارد. در صنعت درب و پنجره، بیشتر از UPVC استفاده می‌شود.

چرا از UPVC در تولید پروفیل‌های درب و پنجره استفاده می‌شود؟

UPVC عایق عالی در برابر حرارت و صدا است، زنگ نمی‌زند، به نگهداری کمی نیاز دارد و در برابر اشعه UV مقاوم است. به همین دلیل گزینه‌ای محبوب در ساخت درب و پنجره‌های مدرن است.

آیا پروفیل‌های UPVC دوست‌دار محیط زیست هستند؟

بله، پروفیل‌های UPVC قابلیت بازیافت دارند و در فرایند تولید آن‌ها از مواد پایدار استفاده می‌شود که آلودگی کمتری ایجاد می‌کنند.

عمر مفید پروفیل‌های UPVC چقدر است؟

در صورت نگهداری صحیح، پروفیل‌های UPVC می‌توانند بیش از 25 سال دوام بیاورند بدون اینکه دچار زنگ‌زدگی، پوسیدگی یا تغییر رنگ شوند.

آیا پروفیل‌های UPVC در برابر شرایط جوی شدید مقاوم هستند؟

بله، UPVC در برابر باران، نور خورشید، باد شدید و تغییرات دمایی مقاومت بالایی دارد و تغییر شکل نمی‌دهد.

آیا پروفیل‌های UPVC قابل بازیافت هستند؟

بله، یکی از مزیت‌های بزرگ UPVC، قابلیت بازیافت آن است که آن را به گزینه‌ای پایدار و سازگار با محیط زیست تبدیل می‌کند.

تفاوت پروفیل UPVC با آلومینیوم در چیست؟

پروفیل‌های UPVC عایق‌تر، مقرون‌به‌صرفه‌تر و نیازمند نگهداری کمتری هستند، در حالی که آلومینیوم مقاومت ساختاری بالاتری دارد اما عایق ضعیف‌تری است.

چرا برند کابان در تولید پروفیل‌های UPVC متمایز است؟

کابان از مواد اولیه باکیفیت، تکنولوژی پیشرفته و تیم تخصصی بهره می‌برد تا پروفیل‌هایی با دوام، زیبا و مطابق با استانداردهای جهانی تولید کند.